Viiden päivän mehupaasto, mitä se teki ja tuntemukset

Ihan alkuun täytyy sanoa, että en ikinä ole paastonnu, rakastan ruokaa ja varsinkin hyvää ruokaa :) musta ei tuu eikä saa tehtyä täysin terveellisellä ravinnolla eläjää, rakastan kebabbia,hamppareita yms ruokia sushi on lemppari. Itsekuri  on myös huono mulla, voisi sanoa, että ruoan suhteen itsekuria ei löydy. No mutta miten onnistuin? Siitä lisää tekstin lopussa. 

Ensin vähä tietoa mehupaastopaketista A.Vogel paastopaketti, jonka ostin Life myymälästä.

Paastot ja kuurit ovat oivallinen tapa puhdistaa kehoa ja ne toimivat usein myös alkusysäyksinä terveellisemmille elämäntavoille. Niillä on myös piristävä vaikutus mielialaan ja jaksamiseen. Vaikka paastoilla voi saada nopeastikkin pudotettua painoa niin varsinaiseen painonpudotukseen vaaditaan kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta.

Mehupaastolle löytyy monta hyvää syytä, se antaa lisäenergiaa, olo kevenee ja siitä saa tehopotkun terveellisemmille elämäntavoille ja pysyvälle painonhallinnalle. Paasto on myös hyvä keino herättää talven nuuduttama kroppa ja mieli. Tutkitusti mehupaasto vaikuttaa edullisesti veren rasva-arvoihin ja antaa suolistobakteereille tilaisuuden uudistua ja tervehtyä. Tämä oli suurin syy miksi lähdin tähän mukaan, vuosia oon kärsinyt suolisto ongelmista(ripuli ja turvotus) ja halusin kokeilla auttaisiko tämä siihen.

Terve aikuinen voi paastota huoletta. Paastoa ei suositella kasvaville lapsille eikä odottaville tai imettäville äideille.

Paastoon täytyy myös valmistautua hyvin etukäteen, mikä oli mulle vaikeaa ja onnistuin huonosti siinä. Kahvin määrän sain pudotettua kuppiin päivässä ja huomasinkin ettei edes tehnyt mieli kahvia...outoa
Olisi pitänyt jättää myös tupakka, en pystynyt
Edeltävän viikon aikana pitäisi keventää ruokavaliota ja pienentää annoskokoja, arvata voikin, että ei menny ihan putkeen :D enkä tyhjennellyt suolta kahta päivää aikaisemmin niinku ohjeissa neuvotaan.

Esimerkki päivän ohjelmasta:
Aamiainen
2dl laimennettua Biotta mehua (1dl mehua+1dl vettä)
2dl haaleaa vettä johon on lisätty 1rkl Molkosania
1-2dl yrttiteetä
5-10 tippaa Cynara-uutetta
Välipala
Yrttitee
Lounas
1,5 -2dl Biotta mehua
2dl Herbamare kasvislientä
5-10 tippaa Cynara-uutetta
Välipala
Yrttiteetä
Päivällinen
2dl Herbamare kasvislientä
1,5-2dl Biotta mehua
5-10 tippaa Cynara-uutetta
Iltapala
YrttiteetäMonet mehustaa itse mehunsa paastolla, itse en tähän lähtenyt vaan valitsin nyt sen helpomman reitin eli valmiin A.Vogel mehupaaston joka sisältää kaiken tarvittavan.
Paaston aikana on tärkeää muistaa juoda tarpeeksi, nesteitä tulisi nauttia päivittäin yhteensä 2-3 litraa. Myös tärkeää on puhdistaa suolta päivittäin, se puhdistaa, virkistää ja helpottaa oloa (auttaa pääkipuihin)

Päivä 1
Itsellä eka päivä oli kituuttamista, väsytti ja kauhea nälkä vaivasi päivällä. Iltaan kohden helpotti. En tiiä auttoko siihen juuri se, että tein suolihuuhtelun. Kunnialla selvisin siitä päivästä :)

Päivä 2
Toinen päivä oli helpompi, nälän tunne oli vähentynyt, aamulla alkoi päänsärky ja nuutunut olo eikä sekään auta yhtään, että valvon yks vuotiaan kanssa öisin, noh me lähettiin ulkoilemaan pikku lenkille ja se helpotti oloa. Yllätyin siitä, että päikkäreille ko mentiin, torkahdin vain hetkeksi ja oli virkeä olo. Jaksoin siivota ja tehdä kyykkyjä.

Päivä 3
Aamulla heräsin pääkipuun, ehkä johtu siitä että valvoin yön oksentelevan vauvankaa, eli jos nyt täytyisi päättää että teenkö paaston sillonko lapsi on pieni ja heräilee öisin syystä tai toisesta ni en tekis. Mutta tähän lähettiin ja tää viedään loppuun vaikka kiukulla. Nälkä on ollut suurempi kuin muina päivinä. Kyykkyhaasteen kyykkyjä jaksoin myös suorittaa, täytyy olla tekemistä että unohtaisi mielessä pyörivät sushi pallerot, kebabit, kakut ja ihan vaa ruisleivän ja mistä tämä ylimääräinen virta tulee, on outo mutta tervetullut tuttavuus.

Päivä 4
Aamulla heräsin ilman nälkää, mikä oli ihan hirvee nukkumaan mennessä. Voisi sanoa, että oon parina päivänä nähny silmissäni lentäviä kebab lautasia, eikä tämäkään päivä tule olemaan poikkeus. Tää vaatii nii kauheeta itsekuria ettei sorru juoksemaan jääkaapille. Eilen jopa siivotessa lapselta lattialle tippuneita ruokia mietein, että voisin syödä ne. Lemppareiksi mehuista on tullu ehdottomasti ananas ja granaattiomena. Punajuurimehu yök, porkkanamehu semi yök ja tomaattimehua en edes maistanut. Päivä oli hirvein ja syy siihen selvisikin illalla kun alkoi järjetön oksentaminen ja ripulointi, joo oksutauti saavutti minutkin. Se veti valmiiksi heikon olon jo kurjaksi, joten unohdin paaston ja yritin imeskellä jäisiä marjoja ja yöllä join kaakaota hiukan kun oksentaminen oli loppunut.Päivä 5

Elikkä tuli koettua oikeen puhdistaituminen neljäntenä päivänä eikä tämäkään päivä ole poikkeus. Mitään ei tee mieli, olo on heikko. Pakko oli napsia aina jotain pientä että selvisi hengissä :D  mehupaasto on ohi ja voin sanoa ettei tuu ihan heti mieleen kokeilla uudestaan varmaan ikinä, ei siksi, että mahatauti tuli vaan koska oli niin helkkarin rankkaa ja täytyy vielä lähipäivät palautella itseä normi ruokaan.

Päivä 6

Palautuminen on alkanut! Tein aamupalaa lähinnä vaan hedelmiä ja vihanneksia. Eipä paljoa tullu syötyä huonon olon vuoksi.
Täytyy sanoa, että paasto ei tehnyt mulle mitään muuta kuin kituuttamista muutamat päivät :D en näe syytä tehdä sitä uudelleen.Ootko kokeillu paastoja/ aijotko kokeilla?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Älyttömän helppo kebab kastike

Ne terveellisemmät vohvelit