Lähihoitajien arvostaminen ja rokotuspakko

Pinnalla on ollut nyt kauheasti asiat kuten hoitohenkilökuntien rokotuspakot , koulutuksen soveltuvuustestien poistaminen ja että päihde riippuvaiset ohjataan lähihoitaja kouluun.
Olen huomannu vuosien aikana että lähihoitaja on epäarvostettu ammatti ja monet puhuu esim nyky nuoret että jos mihinkään muualle ei pääse opiskelemaan ni ainaki sitte lähäriksi! Lähihoitaja on juuri se joka hoitaa ja on lähellä potilasta/asiakasta tilanteesta riippumatta, tekee sitä työtä sydämmellään vaikka työoloja on vaikeutettu. Monissa paikoissa hoitajat työskentelevät sietokykynsä rajoilla, koska sijaisten palkkaamiseen ei riitä rahoitusta. Lomarahat viety, työajanpidennyksiä yms ja nyt vielä pakotetaan ottamaan elimistöön aineita joita ei olla tutkittu tarpeeksi, silläkin uhalla että menetät työpaikan, harjoittelupaikan/ei valmistu ammattiin. 


En ole rokote vastainen, mutta tässä rikotaan jo perustuslakia ja itsemääräämisoikeutta. Pakotetaan ihminen ottamaan lääkkeitä kehoonsa vasten tahtoa. 

Esimerkiksi ihminen kenellä on oma immuunipuolustus matalalla vaikka sairauden vuoksi lähtee lääkäriin, kulkee talon käytävää pitkin ja tapaa matkalla taksiin naapureita jotka ovat kipeinä ja aivastelevat käytävällä ja pitävät kaiteesta kiinni niinkuin kyseinen sairaalaan meniä.
Asiakas astuu taksiin, kuljettaja joka hoitaa näitä asioita osaa ottaa asiat huomioon. Jos hän on kipeenä, ei esim kättele ehkäistäkseen tartuntoja. Sairaalaan päästyään asiakas kulkee monen aulan läpi jossa on kipeitä ihmisiä, yskivät ja aivastelevat, eli oikea bakteeripesä.
Vihdoin asiakas pääsee hoitajalle joka on suojannut suunsa suojamaskilla,pessyt kätensä oikeaoppisesti ja käyttää käsidesiä. Eli onko hoitaja juuri se pahin uhka ja tartuttaja?

Itse olen tullut nyt siihen tulokseen että hoitaja töihin on turha hakea niin kauan kun tämä pykälä 48  on voimassa, eli muut hommat kutsuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Älyttömän helppo kebab kastike

Viiden päivän mehupaasto, mitä se teki ja tuntemukset

Ne terveellisemmät vohvelit